PIWA BROWARU LUBROW

Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane

Wszystkie piwa są niepasteryzowane, niefiltrowane i w żaden sposób nieutrwalane. Serwowane są wprost z tanku leżakowego. Naturalnie mętne, zawierają bogactwo składników aromatyczno-smakowych, wytwarzanych w procesie fermentacji, przy użyciu wody, słodu jęczmiennego, chmielu i drożdży.


Szybka Kolej Miejska
Piwo typu Pils, tradycyjny lager o złocistej barwie oraz czystej, orzeźwiającej goryczce. Smak i bukiet zapachowy wynika z mieszanki jasnych słodów oraz szlachetnych odmian chmieli goryczkowych i aromatycznych (zawartość ekstraktu 11,8°, zawartość alkoholu około 5,1 %).


Havelianum
Browar Lubrow postanowił kolejnym swoim piwem oddać hołd wielkiem Gdańszczaninowi, Janowi Heweliuszowi, któremu kunszt piwowarski nie był obcy. Był on zarazem wybitnym astronomem, jak piwowarem. Nasza propozycja, to połącznie traycyjnego stylu weizen z aromatycznymi chmielami amerykańskimi.


Trójmiejskie Piwniczne
Ciemne piwo o aksamitnym smaku zawdzięczające swój charakter oraz barwę specjalnym gatunkom ciemnych słodów. Wyczuwalne smaki oraz aromaty karmelu z lekką nutą miodu oraz kawy dają połączenie piwa, które może przypaść do gustu w szczególności kobietom (zawartość ekstraktu 12,5°, zawartość alkoholu około 5,3 %).


ROSZADA – CZYLI PIWA WARZONE WYMIENNIE

Gin Beer


Ciemne piwo pszeniczne z świeżo leżakowanym imbirem na zimno, w stylu GINGER DUNKELWEIZEN
To niezwykłe piwo przeniesie Cię w krainę słodyczy i niezwykłych aromatów imbiru, okraszonych doznaniami typowymi dla piw pszenicznych.

Wejherale 5,4 ALK


Piwo jasne w stylu  american pale ale. Niepasteryzowane i  niefiltrowane.
Piwo uwarzone specjalnie dla rodu Wejhera.

KARMELICKIE


Wejherale 5,4 ALK


Piwo jasne w stylu  pale ale. Niepasteryzowane i  niefiltrowane.
Piwo uwarzone specjalnie dla rodu Wejhera.

HEVELIANUM AMERICAN VEIZEN 4,5 ALK


Ciemne piwo pszeniczne z świeżo leżakowanym imbirem na zimno, w stylu GINGER DUNKELWEIZEN
To niezwykłe piwo przeniesie Cię w krainę słodyczy i niezwykłych aromatów imbiru, okraszonych doznaniami typowymi dla piw pszenicznych.

Piwo Dominikańskie (2015) – 4,5% ALK 


Piwo jasne, pszeniczne, w stylu Weissbier. Niepasteryzowane i niefutrowane. To już trzecia odsłona piwa Dominikańskiego warzonego specjalnie na Jarmark Dominikański.

Yntelygent – 5% ALK


Chmielone nowozelandzkimi chmielami, z lekką nutą barszczu na finiszu.

Mate Nayerbane


Ta sesyjna, lekka IPA jest nieco mocniej „Doyerbana” wzgędem piwa „Yerba IPA”… Chmielu też w nim nie braknie.

Milk Jet


mleczna odmiana Gagata. Nowy zasyp, nowe chmielenie i dodatek niezwykłej laktozy zapewniają nieprzeciętny odbiór tego piwa. Piwo ciemne w stylu Milk Stout. Niepasteryzowane i niefiltrowane. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień palony, płatki owsiane, laktoza, chmiele: amarillo, boadicea, chinook, drożdze s-04. 14,5 BLG

CZERWONY PAŹDZIERNIK  – 5,4% Alk


Powraca Dominikańskie


Jednakże nie jako słaba, lekka 9-tka, ale jako wyśmienity Weizen. (nazwa i kogut nawiązujący do Gdańskiego Jarmarku zostają na etykiecie). To już trzecie pod rząd pszeniczne piwo w naszym wykonaniu. Po ciepłym przyjęciu Weizenbocka i Amerykańskiej Pszenicy (Koźlak pszeniczny i Wheattoria), może warto się skusić na Dominikańskie!

GAGAT – 6,1% Alk


Piwo ciemne górnej fermentacji. Niepasteryzowane i niefiltrowane. Gagat, to bitumiczna odmiana węgla brunatnego. Inaczej określana jako Dżet/Jet, co wiąże się również z określeniem koloru stouta, jako Jet Black.

STOLEM KOŹLAK / BOCK 7,8% ALK.


Piwo jasne dolnej fermentacji. Niepasteryzowane i niefiltrowane.

KOŹLAK PSZENICZNY z niemieckiego WEIZENBOCK


Mocne piwo o nutach słodowych i charakterystycznych dla piw pszenicznych aromatach goździkowo-bananowo-śliwkowych. Piwo robione z 55%słodów pszenicznych,oraz 45% słodów jęczmiennych. Drożdże górnej fermentacji. Ekstrakt początkowy 16%-plato, zawartość alkoholu 6,6% Wysoki ekstrakt i zawartość alkoholu typowa dla koźlaków. Piwo warzone dla częściowej karmelizacji cukrów zawartej w brzeczce-aby uzyskać smak typowy dla koźlaków.

KOŹLAK PSZENICZNY z niemieckiego WEIZENBOCK


Mocne piwo o nutach słodowych i charakterystycznych dla piw pszenicznych aromatach goździkowo-bananowo-śliwkowych. Piwo robione z 55%słodów pszenicznych,oraz 45% słodów jęczmiennych. Drożdże górnej fermentacji. Ekstrakt początkowy 16%-plato, zawartość alkoholu 6,6% Wysoki ekstrakt i zawartość alkoholu typowa dla koźlaków. Piwo warzone dla częściowej karmelizacji cukrów zawartej w brzeczce-aby uzyskać smak typowy dla koźlaków.

WHEATTORIA 5,6%


Piwo ale  w stylu american wheat.Duża zawartość słodów pszenicznych 55%Piwo gatunkowo różni się od niemieckiego weizena/weissbier, ponieważ chmielone jest amerykańskimi chmielami i jest robione na amerykańskich drożdżach.Dominują aromaty cytrusowe.

„2014”


To piwo górnej fermentacji z dodatkiem korzenia imbiru. Swój aromat zawdzięcza specjalnej mieszance słodów i chmieli. Zawartość ekstraktu 13,5°, zawartość alkoholu około 5,3 %.

Yerba IPAYerba


jest tu jedynie dodatkiem, piwo nie ma być o smaku yerby, ani nie miało być zrobione głównie z yerby. Yerba w tym piwie ma przede wszystkim duży wpływ na gorycz, nadając jej swój własny charakter, znany tym, którzy pili yerba mate.